در کار حسابداری شروع ‎‎از ‎‎‎‎‎‎صفر‎ هرگز!!!

اشاره:شما مجبور نیستید برای‎ کارحسابداری‎ از صفرشروع‎ کنید!

ممکن‎ است‎ کسی ‎بپرسیدکه‎ چرا برای‎ یافتن‎ یک‎ شغل‎ و حفظ آن‎ باید این‎ همه‎ زحمت‎ کشید؟

جواب‎ ساده‎ ای‎ دارد

(درست‎ انجام ‎دادن‎ کارها هرگزمشکلی‎ ایجاد نمی‎ کند)

 

شما مجبور نیستید برای کار حسابداری از صفر شروع کنید!

ممکن است کسی بپرسد که چرا؟ برای یافتن یک شغل و حفظ آن باید این همه زحمت کشید؟
جواب ساده ای دارد(درست انجام دادن کارها هرگز مشکلی ایجاد نمیکند)
چنانچه بابرنامه ای موثر،اصولی در مسیر انتخاب و جذب شغل مورد نظر باشید درواقع درهمان نخستین مصاحبه استخدامی خود به کاردعوت می شوید.
موضوعی که بیش از حد اهمیت دارد این است که شما مجبور نیستید از صفر شروع کنید. شما به جای اینکه از پایین ترین رده حسابداری شروع کنید از سطح متوسط و با حقوق با سطح بالاتر شروع می کنید.
آیا هنوز می پرسید که چرا باید این همه زحمت را تحمل و به خود هموار کرد؟
شروع کردن از پایین ترین رده سازمان و صعود در این سلسله مراتب به نظر ساده می رسد.
اما مسئله این جا است که بسیاری از کسانی که از پایین ترین رده حسابداری شروع می کنند هرگز آنقدر رشد نمی کنند که دیگران به دانایی و درایت و توانمندی آنها پی ببرند و به همین دلیل در رده های پایین حسابداری باقی می مانند.

چرا چشم انداز شغلی در رده های پایین دلگرم کننده نیست؟

از طرف دیگر بدانید که چشم انداز شغلی در رده های پایین حسابداری آنقدرها دلگرم کننده و روشن نیست،اشتیاق را در شخص می کشد. وقتی از پایین ترین رده های حسابداری شروع می کنیم چنان اسیر کارهای یکنواخت می شویم که هرگز به ذهن ما نمی رسد،می توانیم آن را کنار بگذاریم به همین دلیل است که می گوییم بهتر است به جای شروع از پایین ترین رده حسابداری، از یکی دوپله بالاتر شروع کنید وقتی در رده های بالاتر قرار می گیریم پیشرفت دیگران را می بینیم فرصت های مناسب را درک میکنیم واز آنها استفاده می کنیم.
سالانه افراد زیادی در رشته حسابداری از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند و قصد ورود به دنیای کار حرفه ای را دارند، اما شاید قریب به اتفاق آنها نمی دانند برای یک شروع موفق از کجا آغاز کنند.
حتی عده زیادی از آنها نمی دانند شرکتها از آنها چه می خواهند، متاسفانه دانشگاه ها هم در زمینه آگاهی دادن درمورد بازار کار به دانشجویان اقدام موثری انجام نمی دهند.
عمده فارغ التحصیلان بعد از فارغ التحصیلی در بلاتکلیفی مایوس کننده ای به سر می برند و مراجع مطمئن وآگاهی هم نیست که به آنها  درمسیردرست راهنمایی و مشاوره بدهد تا تصمیم آگاهانه ای،برای شروع کار خود اتخاذ کنند، وقتی هم صحبت های آنها شنیده می شود قریب به اتفاق از نبود کار و فرصت های شغلی گله و شکایت می کنند،درصورتی که این طورنیست!
بابررسی های بعمل آمده دیده می شودکه فارغ التحصیلان حسابداری حتی در مشاغلی غیر از رشته تحصیلی حسابداری به کار مشغول هستند و افسوس می خورند که چرا عمرخود را برای فراگیری حسابداری بیهوده تلف کردند،منشا همه اینها نداشتن آگاهی و شناخت از اوضاع و احوال بازار کار حسابداری و انتظارات کارفرمایان است.
حتما دیده اید که خیلی ازدانش آموختگان حسابداری برای شروع کار حسابداری پایین ترین مرتبه شغلی (کمک حسابداری) را با دریافت حقوق ناچیز انتخاب می کنند به امید آنکه به تجربیات و آگاهی های شغلی شان افزوده شود،آنها چند سال در واحدهای حسابداری با عنوان کمک حسابدار مشغول بکار می شوند دریغ ازآنکه تغییری در وضعیت شغلی آنها ایجاد شود و عمدتا از شرایط کاری شان گله و شکایت دارند و چیز زیادی هم عایدشان نشده و عمرگرانبهایشان گذشته و دچار خسران و ناامیدی شده اند.

 

چرا حسابداران باتجربه رغبتی به ارایه مهارت به حسابداران تازه وارد ندارند؟

در این شرایط حسابداران مجربتر هم معمولا رغبتی نشان نمی دهند تا فوت و فن کارها و مهارتها و تجربیات با اهمیت حسابداری را به آنها انتقال دهند که البته آنها هم دلایل خود را دارند، عده ای از این افراد معتقدند که حسابداران جوان حالاحالا باید خاک بخوردند تا مجرب شوند، وعده ای دیگر عقیده دارند که لزومی ندارد ما به تازه واردها همه چیز را یاد بدهیم،ما مسئولیت داریم فقط درستی انجام کار آنها را بررسی کنیم و از انتقال تجربیات خود کمی احساس خطر می کنند و یا این توجیه را دارندکه پذیرفتن این ریسک عملکردشان را زیر سوال می برد،بنابراین از انتقال تجربیات و مهارتها خودداری می کنند.
عده ای دیگر ازحسابداران باتجربه تر هم از ترس اینکه مبادا نیروی تازه وارد کارها را یادبگیرد و با حقوق کمتر امورحسابداری را انجام دهد وکارفرما عذرحسابدار قدیمی را بخواهد با این سوءتفاهم ،مانعی برسر راه انتقال تجربه به حسابداران جوان هستند.
با کمی دقت وبررسی موانع انتقال تجربه به حسابداران جوان متوجه می شویم که این حسابداران کم تجربه و بی مهارت اگر بخواهنداز مسیر کمک حسابداری ویا از نقطه صفربه مراتب بالای حسابداری برسند راه بس طولانی در پیش دارند وشاید لازم باشد سالها در جایگاه کمک حسابداری باشندو ناز و غمزه افراد باتجربه تر را بکشند تا فرجی حاصل شود و ذره ای مهارت و تجربه را به آنها یاد دهند.

 

کمک حسابداران چه کارهایی را انجام می دهند؟

طی بیش از 28سال کارحرفه ای و مصاحبه شغلی با حدود بالاتر از 12000نفر از متقاضیان شغل حسابداری شاهد تجربیات تلخ تعداد زیادی از کمک حسابداران بوده ام که پس از چند سال حضور در شرکتها و عدم تغییر شرایط شغلی و مهارتی ناگزیر به ترک محل کار خود شده اند و وقتی از آنها سوال می شود شما چه کاری آنجا با این سابقه انجام می دادید ؟با آه و افسوس می گفتند((تنها کار با اهمیت صدور صورت حساب و سند مربوطه و سایر کارها از قبیل بایگانی اسناد، تهیه کپی از مدارک و امضاء گرفتن چک از مدیران بوده ))و آنطور که آنها انتظار داشتند به آنها بها داده نمی شده و متاسفانه در بعضی موارد در تخصیص پاداش نسبت به آنها تبعیض هم صورت می گرفته و سرانجام ترک محل کار رابه ماندن ترجیح داده اند.

بنابر همین اوصاف به دانش آموختگان حسابداری توصیه می کنیم هرگز برای شروع کار حسابداری ،کمک حسابداری را نقطه شروع قرار ندهند،معمولا اموری که به کمک حسابدار محول می شود،ازعهده یک فرد با کمترین دانش حسابداری که اصول1و2 حسابداری هم خوانده باشدبرمی آید.
دانش آموختگان جویای کارحسابداری آگاهانه ،خردمندانه و هوشمندانه هدف شغلی خود را انتخاب کنند وبا برنامه ریزی عملی و با زمانبندی دقیق وبا عزمی راسخ و با روحیه ای شکست ناپذیر که هیچ گونه یاس و ناامیدی به آن راه ندارد ،بنای خود را با کارآموزی حسابداری موثر برای ورود به دنیای حرفه ای حسابداری بگذارند آنهم با عنوان حسابداربا تجربه و ماهر .

 

خاطرنشان می سازد به افرادی که از دانشگاه فارغ التحصیل و روانه بازار کار می شوند به آنها فارغ التحصیل یا دانش آموخته حسابداری اطلاق می شود نه حسابدار باتجربه وماهر.

بنابراین اگر کمی تلاش بخرج دهید و دقیقا بدانید بازار کار حسابداری از شما چه انتظاری دارد و در این خصوص با کارآموزی حسابداری اثر بخش خود را آماده کنید با همین معلومات و تجربیات هم می توانید خود را در جایگاه شغلی حسابدار ماهر و باتجربه قرار دهید به شرطی که هم مهارتهای نرم وهم مهارتهای سخت را درخودتان با کارآموزی حسابداری ایجاد کنید و قدرت متقاعد کردن کارفرمایان و متقاضیان نیروی کارحسابداری را داشته باشید.

و اما واقعا!!

آیا شما خود را درزمینه دانش و معلومات حسابداری به روز می دانید؟
آیا شما مهارتهای پایه و عمومی مورد نیاز برای قبول مسئولیت حسابداری را دارا هستید؟
آیا شما مهارت کاربرد استفاده از ابزارهای مدرن حسابداری از قبیل Excel و نرم افزارحسابداری را بلدید؟
آیا شما مهارتهای ارتباطی موثراز نوع کتبی وشفاهی را برای ارتباط با بازارکاردر خود ایجاد کرده اید؟
آیا شما مزیت رقابتی خود را شناسایی و به آن آگاهی دارید؟
آیا در حد لزوم آشنایی وآگاهی درمورد قوانین ومقرارت مالیاتی قانون کار و تامین اجتماعی وتجارت دارید؟
آیا شما روحیه ای خیلی عالی و مقاوم و آماده کار در محیط های گروهی را دارا هستید؟

اگر شما بتوانید به سوالات فوق صادقانه پاسخ دهیدو به مهارتها وتجربیاتی که لازم است ومی توانیددر مدتی معین حداقل به مدت2ماه‎‎ با کارآموزی حسابداری درخود ایجاد کنید مجهز باشید ،مطمئن ‎باشید،خودباوری و اعتماد به نفس شما به شدت افزایش می یابد و این اعتماد به نفس در رفتار وکردار شما نمایان می شود و با آمادگی و روحیه مضاعف در مصاحبه های شغلی حاضر می شوید و قدرت فوق العاده ای برای قبول مسئولیت های حسابداری درجایگاه شغلی حسابدارماهر و باتجربه را خواهید یافت.انشاالله

شما می توانید با حضوردر کارگاه جهش به بازار کار حسابداری به شرط استخدام  درمدتی کوتاه با کارآموزی حسابداری خیلی موثر به عنوان حسابدار ماهر و باتجربه به سرعت جذب بازار کار حسابداری شوید.

 

نویسنده :مهدی مرادی مشاور حسابداری  مالیاتی 

منبع :موسسه سرمایگان (مشاورین مالی)

www.sarmayegan.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + شش =

مشاوره مالیاتی آنلاین